Stroomverbruik kan lager met zonnepanelen

stroomverbruik

We gebruiken stroom voor veel zaken in ons dagelijks leven.

Stroom is iets dat we eigenlijk allemaal dagelijks gebruiken. We maken gebruik van computers, laptops, mobiele telefoons & kijken televisie. Al deze apparaten maken gebruik van elektriciteit. We denken er eigenlijk niet zo bij na, maar al met al wordt er toch flink wat elektriciteit gebruikt. Natuurlijk heeft dit ook een prijskaartje.

Ten eerste in de vorm van een daadwerkelijk bedrag, er moet aan de energiemaatschappij een bedrag betaald worden voor het gebruik van de stroom. En daarnaast laat de energie natuurlijk ook zijn voetsporen achter in het milieu. Alhoewel er steeds meer groene stroom opgewekt wordt, zal er nog steeds een deel van de stroom ergens anders van worden opgewekt. Bronnen die het milieu vervuilen dus.

Zelf voorzien in uw energiebehoefte

De mogelijkheden die particulieren vanaf enkele jaren hebben is het laten plaatsen van zonnepanelen. Een PV-paneel wordt bovenop het dak geplaatst worden en ervoor zorgen dat er stroom wordt opgewekt. Deze stroom kan vervolgens gebruikt worden voor de vraag naar elektriciteit in de woning, zo voorziet u dus in uw eigen behoefte. Een interessant model dat zich binnen enkele jaren terug zou kunnen verdienen. Natuurlijk leveren de panelen niet altijd evenveel stroom, in de zomer is er meer zon en is deze krachtiger dan in de winter het geval is. Toch wordt er ook op dagen dat er minder zon aanwezig is, nog steeds elektriciteit opgewekt en is het dus nog steeds interessant. In recente jaren zijn de tarieven voor zonnepanelen ook flink gedaan terwijl de opbrengst juist hoger is geworden, zeker met goed onderhoud van de panelen (schoonhouden is voornamelijk erg belangrijk).

Ook besparen op gas kan flinke besparing realiseren

Alhoewel stroom een bron is waar veel gebruik van gemaakt wordt tegenwoordig, is het ook interessant eens te kijken naar mogelijkheden om gas te besparen. Gas wordt gebruikt om de woning te verwarmen en warm water te creƫren. Tegenwoordig is de zogenaamde condensatieketel eigenlijk de standaard geworden. Een ketel die een extra hoog rendement heeft (tot wel 109%!). Zo wordt er dus veel extra bespaard en dat ziet u terug in de kosten.